Pro Shots / Stanley Gontha

Pro Shots / Stanley Gontha

Man is er alweer overheen dat Nederland met penalty’s verloor tijdens EK 2000

‘Na 22 jaar denk ik ook: je moet er niet te lang bij stilstaan, het leven gaat verder’

De 36-jarige Diederik werd vanmorgen wakker met een bijzonder prettig gevoel: hij is er plots helemaal overheen dat Nederland tijdens het EK 2000 van Italië verloor met penalty’s.

De afgelopen 22 jaar werd Diederik geplaagd door herbelevingen en nachtmerries, nu steekt hij weer lekker in z’n velletje. “Ik ben volgens mij niet meer boos op Frank de Boer en Jaap Stam”, zegt Diederik opgelucht. “Na 22 jaar denk ik ook: je moet niet te lang stilstaan bij zoiets. Het leven gaat verder.”

Vannacht heeft Diederik voor het eerst in jaren ook goed geslapen. “Ik heb geen enkele nachtmerrie gehad over Francesco Toldo (1) of Paul Bosvelt (2). In plaats daarvan droomde ik gewoon over naakt een tentamen maken.”

Diederik moet wel toegeven dat hij nog niet helemaal van alle demonen is verlost. “Die stomme Ronald de Boer had in 98’ gewoon raak moeten schieten tegen Taffarel. Zo matig ingeschoten.”

1) In deze vaak terugkerende droom wordt Diederik op station Amsterdam Bijlmer achternagezeten door de Italiaanse keeper Francesco Toldo die hem probeert te pletten met twee gigantische keepershandschoenen.

2) In deze vaak terugkerende droom zit Diederik samen met Paul Bosvelt in een groot leeg appartement op de bank onder een fleecedekentje. Ze willen een film kijken maar komen er nooit uit welke en blijven daardoor eindeloos door het aanbod blijven scrollen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Ontwaak, sluimeraar!” Mensen herhalen deze oproep graag. Het is vooral verbazingwekkend wanneer dit wordt herhaald door degenen die zelf sluimerend zijn en blijven slapen. Sommigen slapen jarenlang; sommigen slapen een heel leven door; sommigen vallen af en toe in een plotselinge slaap en herhalen slaperig gedachteloze woorden die door anderen zijn geuit. Laten we het niet hebben over toevallige voorbijgangers; zelfs degenen die al op het pad zijn, zijn onderhevig aan perioden van dierenslaap. Dan is het de taak van de Leraar om ze te wekken, desnoods zelfs door een blikseminslag. Slaap kan inderdaad gemakkelijk leiden tot bezetenheid.

Reageer