Shutterstock / Robert Hoetink

Shutterstock / Robert Hoetink

Nederland weigert opnieuw omstreden buitenlands figuur vanwege mogelijke onrust

Het kabinet heeft besloten om opnieuw een omstreden buitenlands figuur de toegang tot het land te ontzien vanwege mogelijke maatschappelijke onrust. Ditmaal betreft het de heer Sint Nicolaas, die van plan was om op zaterdag 12 november met zijn stoomboot aan te meren in Hellevoetsluis. Hij zou de komende weken door het land trekken en verschillende scholen, huishoudens en buurtcentra bezoeken om te spreken, voor te lezen uit zijn beruchte ‘grote boek’ en ‘dingen’ uit te delen. Wat de kwestie extra saillant maakt is het gegeven dat coalitiepartij VVD op dit moment een intern conflict heeft over de nieuwe asielwet.

De Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) laat weten dat er diverse signalen zijn dat de komst van de Sint behoorlijk wat onrust zou kunnen veroorzaken. “Op verschillende Telegram-kanalen gaan geruchten dat er zaterdag massa’s mensen naar Hellevoetsluis af willen reizen. Ook is er een aantal tegendemonstraties gepland. Dit kan verschrikkelijk uit de hand lopen. Wij hebben daarom in overleg met de verschillende partijen besloten om hem te weren om verstoring van de openbare orde te voorkomen”, bevestigt een woordvoerder van de IND. “Maar omdat dit verder een individuele casus betreft kunnen wij hier helaas verder niet inhoudelijk op ingaan.”

De burgemeester van Hellevoetsluis reageert geschokt op de situatie die is ontstaan: “Je weet achteraf gezien eigenlijk niet wat je allemaal in huis haalt. Het leek in eerste instantie allemaal heel onschuldig. Ik heb uiteraard begrip voor de keuze van het kabinet en respecteer deze.”

De IND heeft nu namens het kabinet een brief gestuurd aan de goedheiligman waarin ze uitleggen dat zijn fysieke aanwezigheid kan leiden tot spanningen tussen verschillende bevolkingsgroepen en eventuele verstoringen van de openbare orde. Middels de brief vragen ze om begrip, acceptatie en een heleboel cadeautjes.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Afgelopen jaren ergerden mijn knechten zich groen, geel en andere kleuren aan lieden die een hekel hebben aan zwart.

Gek genoeg word ik nu zwart gemaakt.door het kabinet en de beide auteurs van dit compromitterende artikel!

Bah, bah en nog eens bah. Nodig de kerstman maar uit. Ik blijf thuis.

Reageer
gravatar

Beste Klaas, ik lees in het artikel dat je de toegang tot ons gave landje ontzegd wordt.
Om dan te gaan dreigen met “ik blijf thuis” lijkt me dan niet zo slim.
Je zou beter één van je juridische pieten een kort geding laten opstarten.

gravatar

Sinterklaas goed heilig man,
Trekt z’n beste tabbert an
Rijdt er mee naar Amsterdam,
Van Amsterdam naar Spanje,
Appeltjes van oranje
Pruimen aan de bomen,
Sinterklaas zal komen!

gravatar

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht,
Want we zitten allemaal even recht.
Misschien heeft u wel even tijd,
voordat u weer naar Spanje rijdt.
Kom dan maar even bij ons staan,
en laat je paardje maar buiten staan.
We zingen en we springen en we zijn zo blij,
Want er zijn geen stoute kinderen bij!
We zingen en we springen en we zijn zo blij,
Want er zijn geen stoute kinderen bij!