YouTube / Vandaag Inside

YouTube / Vandaag Inside

Nederland gaat excuses aanbieden voor Angela de Jong

De Nederlandse Staat gaat sorry zeggen voor Angela de Jong. Dat bevestigen bronnen rond het kabinet.

De excuses voor Angela de Jong zullen worden aangeboden op 2 januari 2023, de dag dat het nieuwe televisieseizoen begint. Wie de excuses gaat uitspreken is nog niet bekendgemaakt, maar naar verluidt zullen zowel premier Rutte als familie van Angela de Jong het land gaan toespreken.

Stichting Slachtoffers Angela de Jong reageert opgelucht. “Deze excuses komen eigenlijk 46 jaar te laat maar beter laat dan nooit”, zegt voorzitter Linda de Mol. Een andere groep waar veel slachtoffers zich bij hebben aangesloten, Stichting Mensen Met Smaak, is minder blij met de gang van zaken. “We dringen al heel lang aan op excuses, maar het gaat nu allemaal wel heel erg gehaast. Bovendien vinden we dat de koning de excuses moet uitspreken. Die kan dat namelijk niet en dat is erg grappig.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou dan ken ik er ook nog wel een paar. Excuses voor René van der Gijp, Sylvana Simons, de Top 2000, die ene aflevering van Sesamstraat waarin niet alles goed ging, Erik de Zwart, het Nederlandse voetbal en Expeditie Robinson zouden ook op hun plaats zijn, om een begin te maken.

Reageer