Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Kabinet wil niet zeggen uit welk land Baudet geld ontving

Het kabinet gaat géén namen noemen van landen die geld hebben gegeven aan FvD-leider Thierry Baudet. Dat schrijft demissionair minister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer: "Ingaan op namen die in de berichtgeving circuleren, dient de nationale veiligheid niet. Niemand wordt graag op zijn bek geslagen."

Baudet is blij met de uitkomst: "In de afgelopen dagen werd er heel veel gespeculeerd over de geldstromen richting mijn partij. In zijn brief schrijft Hugo de Jonge duidelijk dat wij geld krijgen uit landen. Daarmee kunnen indianenverhalen over steekpenningen vanuit de zee of vanuit de lucht de prullenbak in. Of zoals ze in Rusland zo mooi zeggen: het raam uit."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Thierry, vallen niet-financiële giften ook onder dit verhaal? Ik vermoed dat we die Russische exemplaren van Mein Kampf, die we van Vlad gekregen, niet onder het tapijt kunnen vegen. Ik heb begrepen dat onze Forumschool-kids die exemplaren ook trots aan hun ouders hebben laten zien. Nu zijn die ouders wel ongehoorde sukkels (welke gek gaat er in godsnaam in Forumland wonen?), maar ik vrees dat er toch hier en daar naar de pers (het tuig volgens Geert) gelekt gaat worden. Dus mochten er vragen komen: gewoon op hun bek slaan en dan dit keer graag zonder excuses achteraf .

Reageer