Midjourney

Midjourney

Wetenschappers kweken varken met onbeperkt aantal ribben

'Dit gaat de toekomst van onbeperkt spareribs eten rigoureus transformeren'

Een doorbraak aan de Universiteit van Wageningen: onderzoekers zijn erin geslaagd een varken te creëren met een onbeperkt aantal ribben. Volgens de universiteit heeft deze innovatie de potentie om een rigoureuze transformatie in het onbeperkt eten van spareribs te bewerkstelligen.

Vol trots toont prof. Bert Bokhoven (hoogleraar Hypernutritionele Anatomie) 'zijn' varken aan de pers en geïnteresseerden. Of zoals hij zelf zegt: "Het deel van het varken dat door de deur paste. Dit is de grootste zaal die we hier in Wageningen hebben, maar gezien zijn oneindige ribbenkast, kunnen we helaas alleen zijn kop en een klein deel van zijn lijf aan jullie tonen."

Volgens Bokhoven is het varken het resultaat van langdurig fundamenteel onderzoek naar de genen die verantwoordelijk zijn voor de aanleg van ribben. "Niet elk varken heeft een gelijk aantal ribben. Sommigen hebben er 15, anderen 16. Met die laatste groep zijn we aan de slag gegaan: door ze te kruisen kregen we varkens met 17 ribben. Die hebben we onderling ook weer gekruist. Als je lang genoeg doorgaat én gentherapie toepast, gaat het aantal ribben op een gegeven moment exponentieel omhoog. En dat is waar we nu zijn: een soort ribbensingulariteit, een varken met zóveel ribben dat ze praktisch oneindig zijn."

De vondst is een enorme opsteker voor restaurants die onbeperkt spareribs aanbieden, een toepassing die ook Bokhoven liever vandaag dan morgen geïmplementeerd ziet. "Ik ben geregeld in zulke eetgelegenheden geweest en kwam dan toch altijd teleurgesteld weer thuis, omdat er maar drie of vier ribbetjes aan één stuk vlees bleken te zitten", knort de hoogleraar. "Natuurlijk kun je er dan zoveel nemen als je wil, maar voor mij staat dat toch ver af van oneindigheid. Ik heb het daar veel over gehad met restauranteigenaren en ze verstopten zich altijd achter eindigheidsargumenten als 'er zit maar een beperkt, telbaar aantal ribben aan één varken'. Die vlieger gaat nu niet meer op. Ik lever hen varkens met oneindige aantallen ribben, nu zijn zij aan zet."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *