Shutterstock/CHIRATH PHOTO

Vleesvarkentje dat levend gekookt werd krijgt gelukkig wel 3 Beter Leven-sterren

Door rapporten van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is bekendgemaakt dat varkens hier en daar nog altijd levend worden gekookt in de broeibak. Gelukkig worden de vleesvarkentjes nadat ze hun leven hebben gegeven wel beloond met drie Beter Leven keurmerk sterren.

“We proberen ons aan alle criteria te houden om de drie Beter Leven sterren te krijgen”, vertelt varkenshouder Jannie Vet. “Dat er af en toe een levend varkentje gekookt wordt, doet niet af aan het feit dat het zijn hele leven zielsgelukkig is geweest op de 1,3m² leefruimte die het heeft gekregen. En het varkentje is waarschijnlijk ook blij gestorven, wetende dat wij grote dierenvrienden beloond worden met drie sterren.”

“Beter Leven is een respectabel keurmerk, dus wij vertrouwen op hun puntensysteem. Dat vertelt ons dat zo’n beest niet minder gelukkig is door marteling of levend koken. Onze varkentjes krijgen tijdens hun leven gewoon een hoopje stro, dus we kunnen nog altijd 100% diervriendelijk vlees garanderen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Alle varkentjes worden met een sterretje geboren. Wie voor een dubbeltje geboren wordt, zal zelden een kwartje worden, zegt een oud spreekwoord. Van 1 naar 3 sterretjes laat zien dat niet alleen aan oude spreekwoorden moet worden getwijfeld, maar ook dat de inflatie, die in die lange tijd van een kwartje naar 3 keer de geboortewaarde is gestegen, minder dramatische vormen heeft aangenomen dan wat het CBS ons voorspiegeld.

Reageer