Shutterstock / smile23

Shutterstock / smile23

Thema kinderfeestje Jayden (8): Mazelen

Aanstaande woensdag is het zover: het kinderfeestje van Jayden! Deze vrolijke rakker wordt alweer acht jaar oud. In de uitnodigingen die hij vandaag op zijn basisschool in Eindhoven uitdeelde, lezen we dat zijn partijtje een feestelijk thema draagt: mazelen.

"Mazelen zijn momenteel ontzettend populair in zijn klas", legt moeder Priscilla uit. "Bijna ieder kind heeft ze, maar Jayden nog niet. Dat vinden we sneu, in de eerste plaats voor hemzelf. Maar ook voor zijn afweersysteem zou het natuurlijk prachtig zijn als het eens zo'n infectie doormaakt. Daarom willen we hem graag verrassen door zijn meest zieke vriendjes en vriendinnetjes uit te nodigen."

Waar themafeestjes soms tot stress kunnen leiden vanwege de semi-verplichte aanschaf van (dure) kostuums, is het mazelen-thema juist heel laagdrempelig, bezweert Priscilla: "De kinderen kunnen gewoon gaan als zichzelf. Liefst met zichtbare verschijnselen van koorts, snotteren, hoesten… Bonuspunten voor rode ogen en gezellige vlekjes over hun hele lijf! Het is allemaal goed, ze hoeven er dus niks extra's voor te kopen."

Over de activiteiten wil Jayden's moeder weinig kwijt, behalve dat iedereen uit één beker zal drinken. En dat ezeltje-prik op het programma staat: "Want alleen ezels laten zich prikken."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *