Shutterstock / Andrey Arkusha

Shutterstock / Andrey Arkusha

Daders bangalijst-rel ervaren ook negatieve gevolgen van de nasleep: ‘Kans op hoge functie met 0.5% gedaald’

Vorige week lekte de zogeheten ‘grietenlijst’ van het Utrechts Studenten Corps uit: een incident dat alleen slachtoffers kent. De lijst, bestaande uit foto’s, telefoonnummers, adressen en beoordelingen van vrouwen op basis van hun uiterlijk en bedprestaties, heeft ook voor de opstellers ervan enorme gevolgen: kansen op hoge functies zijn met 0,5% gedaald.

De consequenties van het uitlekken van de lijst zijn niet te overzien, volgens één van de makers (21). “Mijn vader zegt dat het best moeilijk kan gaan worden om nu dat traineeship te regelen. Ik moet erop rekenen dat dit mogelijk pas in het najaar kan”, vertelt het duidelijk aangeslagen anonieme lid. De Big-Four kantoren hebben aangegeven de actie ‘wel lachen te vinden, maar ook enigszins af te keuren’.

Minder kans maken op een baan is niet het enige gevolg dat voor veel mannelijke corpsleden als onrechtvaardig aanvoelt. “Mensen moeten niet vergeten dat aan sommigen van ons de jaarlijkse skireis is ontzegd. Als je eens wist hoe makkelijk je chicks kan neuken op die reis, dan snap je wel dat het buitenproportioneel is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jongeleu, maak het niet zo moeilijk. OoK zonder skireisjes valt er genoeg te neuken. Volg mijn adagium: “als de vrouwtjes “nee” zeggen bedoelen ze “ja!!”.
Doe daar je voordeel mee.

Reageer