Shutterstock / UfaBizPhoto

Shutterstock / UfaBizPhoto

Lena (27) lachte mee met haar mannelijke collega’s en werd toen Lennard (27)

Het is vrijdagmiddag 15:53 uur op de financiële afdeling van Gorinchem Finances wanneer een collega van Lena (27) het woord neemt. “Hoe noem je een vrouw die intelligent is?” Haar collega Dominick kijkt verwachtingsvol de groep rond. “Een travestiet! Hahahaha!” Alle mannen beginnen te bulderen en Lena (27) die niet achter wil blijven, giechelt overtuigend mee. Plotseling schiet er een vreemd gevoel door haar lichaam en verandert haar geacteerde lach in een overdreven gebrul. Lennard (27) is one of the guys geworden.

Op het kantoor was Lena lange tijd de enige vrouw. “Ik leerde me in deze ‘mannenwereld’ steeds beter aanpassen”, zegt Lennard. “Blijkbaar zo goed dat ik nu one of the guys ben geworden. Kijk, hun opmerkingen vond ik nooit echt grappig, maar ja, als je niet mee lacht, dan ben je gelijk weer zo’n sfeerspons die het feestje bederft.” Tevreden kijkt Lennard om zich heen. “Vroeger vond ik deze werksfeer niet fijn, maar daar heb ik nu helemaal geen last meer van. Blijkbaar lag het dan toch aan mij.”

De vraag of hij zich nu hard zal maken voor een vrouwvriendelijke werksfeer ontwijkt Lennard tactisch: “Wat is de overeenkomst tussen een vrouw en een rotonde? Wie er het eerste op zit, krijgt voorrang! Hahaha!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *