Wikimedia Commons

Wikimedia Commons

Leidse vrouwen doen bijnaam Sleutelstad eer aan door massaal over straat te gaan met in vuist geklemde sleutelbos

Leidse vrouwen zijn al weken bezig met een bijzonder eerbetoon aan hun eigen stad. Sinds een aantal weken is er nog nauwelijks een vrouw die ’s avonds in De Sleutelstad alleen over straat gaat zonder een sleutelbos stevig in haar vuist te klemmen.

“De sleutelbos is inmiddels een vast onderdeel geworden van mijn uitgaansoutfit”, vertelt Leidse studente Lynn (22). Vroeger maakte ik me nog wel eens druk over welke kleur nagellak ik op zou doen, maar tegenwoordig boeit me dat eigenlijk niet meer. Nu is het hakken, rok, tricot top, oorbellen, pepperspray, sleutelbos.”

Ook Fiene (23) gaat al een tijdje niet meer over straat zonder dat haar knokkels wit zien van het krampachtige vasthouden van haar sleutels. “Dit hoort er natuurlijk bij in mijn eigen Sleutelstad, maar ook in Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Den Bosch en eigenlijk iedere andere stad waar ik ’s avonds in m’n eentje over straat moet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *