Shutterstock / Studio Romantic

Shutterstock / Studio Romantic

Thijs leerde door anti-straatintimidatie campagne dat vrouwen het niet fijn vinden om met ‘hoer’ nageroepen te worden

Twintig gemeenten willen in gesprek gaan met mannen en omstanders om straatintimidatie tegen te gaan en bewustzijn te creëren rondom het onderwerp. Dat zulke initiatieven helpen bleek ook voor de 23-jarige Thijs. “Ik hang vaak ‘s nachts met een groepje vrienden op straat en we vinden het dan leuk om vrouwen lastig te vallen. Toen ik een poster zag met het initiatief van de gemeente om straatintimidatie tegen te gaan, dacht ik gelijk let’s goooo! Dat is vast leerzaam!”

“Hier kwam ik er dus achter dat lang niet alle vrouwen het fijn vinden om ‘hoer’ genoemd te worden als ze in hun eentje langs lopen”, vertelt Thijs opgewekt. “Soms liep ik een stuk achter ze aan, ‘sletje, kom je mee naar huis?’ fluisterde ik dan. Blijkbaar vinden veel vrouwen dat ook niet chill. Voor mij en al mijn matties echt een eye-opener.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *