NOS

NOS

Plasterk gebruikt eindverslag vol feitelijke onjuistheden om Omtzigt toch naar Den Haag te lokken

Ronald Plasterk heeft Pieter Omtzigt op een vernuftige manier tóch naar Den Haag weten te lokken. De informateur heeft namelijk een eindverslag vol feitelijke onjuistheden ingezet als lokaas, melden verschillende Haagse watchers. “Plasterk wist dat Omtzigt de kans om alle slordigheden uit de tekst te halen, niet zou laten schieten”, aldus een anonieme bron.

Volgens politiek duider Joost Vullings zou Plasterk Omtzigt expres consequent ‘de NRC-leider’ hebben genoemd in het eindverslag. Ook citeerde de informateur Omtzigt steeds nét verkeerd en heeft hij flink gegoocheld met cijfers en data. “Plasterk wist precies de zwakke plek van Omtzigt te vinden om hem tóch weer aan tafel te krijgen, heel slim”, vertelt Vullings.

Omtzigt meldde zich vanochtend inderdaad, zoals verwacht, bewapend met een rode BIC-pen en een multomap onder de arm in Den Haag.

Wegens gebrek aan succes verlengd! Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *