Studio Speld & WikimediaCommons / JosvanE CC BY-SA 3.0

Studio Speld & WikimediaCommons / JosvanE CC BY-SA 3.0

Ambacht-Hendrik-Ido verder op alfabetische volgorde

Het Zuid-Hollandse dorp Hendrik-Ido-Ambacht gaat voortaan verder op alfabetische volgorde: Ambacht-Hendrik-Ido. In een referendum in 2021 stemde 87% voor de wijziging, maar pas onlangs werd de naamswijziging ontdekt door een wandelaar uit Dordrecht.

Het idee kwam van burgemeester Patrick van der Giessen. “Niet-alfabetische volgorde is gewoon niet meer van deze tijd. Het is deel van onze vernieuwde citymarketing. We willen ons onderscheiden van plekken als Zwijndrecht en Alblasserdam. Dit kan Ambacht-Hendrik-Ido internationaal op de kaart zetten, zodat wandelaars weten: hier gebeurt het.

Even overwoog het dorp verder te gaan onder een Engelse naam: Henry-Eedo-Craft, of alfabetisch: Craft-Eedo-Henry. “Uiteindelijk waren we huiverig dat onze infrastructuur niet bestand is tegen het massatoerisme dat dat zou aantrekken. En het is niet uit te spreken.”

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *