frantic00 / Shutterstock

frantic00 / Shutterstock

Brakke amateurvoetballer vraagt na 4 minuten spelen: ‘Scheids, hoe lang nog?’

“Scheidsie?”, vraagt Joseph, de middenvelder van Zaterdag 8 die met een bonkend hoofd en klotsbuik over het veld sjokt. “Scheids, hoe lang nog?”, roept hij buiten adem, terwijl hij de zeventien bier, drie shotjes Salmari en talloze baco’s van de afgelopen nacht vervloekt. Het antwoord van de scheidsrechter, die verbaasd op z’n horloge kijkt, valt tegen: ze zijn pas vier minuten bezig.

Joseph maakt een wisselgebaar naar de zijlijn, maar helaas: wisselspelers zijn er nog niet. Veel teamgenoten zijn nog aan het omkleden in de kleedkamer omdat ze te laat aanwezig waren. “Laat mij anders maar rechtsbuiten spelen”, roept hij richting de trainer. Joseph en zijn legendarisch grote kater maken de oversteek naar de andere kant van het veld, een tocht waar hij zeker een minuut over doet.

Als hij eindelijk de positie van rechtsbuiten heeft ingenomen en met zijn handen op z’n knieën voorover buigt, kijkt hij weer in de richting van de scheidsrechter. “Scheidsie, hoe lang nu nog?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als Joseph een flinke HOY-worst had genuttigd, was alles er in één keer uitgekomen. Dan had hij vervolgens anderhalf uur lang het hele middenveld kunnen bestrijken.
Deze morning-after maaltijd wordt al jarenlang in het amateurvoetbal toegepast en geeft ook geen probleem bij de doping controle.