egd / Shutterstock

egd / Shutterstock

Palestijnen beginnen handelsroute om meer steun te krijgen van het Westen

De toestand in Gaza is erbarmelijk, er is te weinig opvang, voedsel en medicijnen. De Israëlische bombardementen duren voort. Om meer steun van de Verenigde Staten te krijgen willen de Palestijnen nu een handelsroute starten langs Gaza. Defensiedeskundige Bob Deen: “Het is de enige manier om de Amerikanen tot actie te dwingen, leert de ervaring.”

Experts vinden het openen van een handelsroute heel erg ver gaan. “Dit is een wanhoopsdaad, dit doe je alleen als je echt geen andere uitweg meer ziet,” zegt Deen. Er is wel een kans dat het gaat werken. “Als de handelsroute wordt bedreigd door Israël zullen de Amerikanen binnen 24 uur keihard toeslaan. Je komt niet aan de spulletjes van Amerikanen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

5 lettergrepen
Dan 7 lettergrepen
5 lettergrepen

Een haiku is helemaal niet zo moeilijk. Wat u ervan bakt slaat werkelijk als kut op Dirk.