Studio Speld / Lisanne Vegt & Shutterstock

Studio Speld / Lisanne Vegt & Shutterstock

Volendam plaatst cocaïnezakken om water buiten de deur te houden

Het waterpeil in het Markermeer blijft stijgen en is voor het eerst extreem hoog, dat meldt Rijkswaterstaat. Omliggende kustgemeenten hebben daarom verschillende maatregelen genomen, zo ook Volendam. De gemeente heeft vandaag verschillende rijen cocaïnezakken geplaatst om het water buiten de deur te houden.

“Het is mooi hoe het hele dorp in actie is gekomen om deze extra ‘dijk’ aan te leggen aan de rand van het dorp. Iedereen heeft nog wel een mooi blok liggen op zolder. Het inzamelen was daarom binnen een paar uurtjes geregeld, alleen het bouwen duurde even”, zegt een woordvoerder van de gemeente. Op de vraag of ze dit niet ook gewoon met zand hadden kunnen doen reageert de woordvoerder verbaasd: “Waar moeten we al dat zand vandaan halen dan? En wat mag dat kosten?”

De gemeente heeft daarnaast dijkwachten ingezet. “Die moeten vooral ’s nachts in de gaten houden of uithalers geen stukjes dijk meenemen.”

Heb je betrouwbaar nieuws wel gewaardeerd dit jaar maar heb je geen behoefte aan nog een abonnement? Steun de redactie eenmalig voor het nieuwe jaar voor de prijs van.. nou ja wat je ervoor wil geven. Doneer nu hier.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *