PRO SHOTS / Remko Kool & Youtube / Sterren NL

PRO SHOTS / Remko Kool & Youtube / Sterren NL & Youtube NPO Start

Jan Smit ontslagen nadat hij binnen FC Volendam jarenlang zijn muzikale carrière verzweeg

Onrust binnen de top van FC Volendam. De raad van commissarissen laat weten dat Jan Smit en het voltallige bestuur moeten vertrekken. De reden hiervoor is duidelijk: Jan Smit heeft jarenlang zijn muzikale carrière verzwegen binnen de club.

“Zaken als zijn deelname aan zanggroep de Toppers, het presenteren en becommentariëren van het Songfestival en zijn allereerste hit op 10-jarige leeftijd: hij heeft het allemaal tien jaar lang stilgehouden”, zegt Volendam-watcher Hans Veerman. “Dit zijn zaken die niet rijmen met een plaats in het bestuur van een voetbalclub die zichzelf serieus neemt. Als de club hier eerder van op de hoogte was geweest zou zijn aanstelling nooit hebben plaatsgevonden.”

Jan Smit zelf zegt in een korte persverklaring voor zijn huis in Volendam dat hij het bewust niet heeft gemeld.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat komt doordat de club Volendam uit Volendam komt. Volendam staat (onder meer) bekend om zijn inteelt (iedereen heet dan ook Smit, Tol, Jonk of Zwarthoed). Zo nu en dan moet er dus “verteeld” worden.