YT / AVROTROS

Onbegrip in heel Europa: Jan Smit naar finale

De eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival heeft voor een grote schok gezorgd op het hele continent. Behalve onder andere Malta, België en Nikkie de Jager heeft ook Jan Smit de finale bereikt.

“Onbegrijpelijk”, vindt Songfestivalliefhebber Mihai uit Roemenië, die zijn land ondanks een aardige choreografie zag sneuvelen. “Dat we verliezen van Cyprus: oké. Maar wat heeft dat Volendamse uilskuiken in de finale te zoeken? Waarom hebben we dan vakjury’s?”

In Italië gaan stemmen op om het festival weer te boycotten, zoals het land lange tijd heeft gedaan. Zanger Damiano David van de band Måneskin: “Volgens de bookmakers gaan wij winnen, maar wat is daarvan dan de waarde? Wat heb ik aan die prijs als Jan Smit naar me staat te grijnzen als ik ‘m in ontvangst neem?”

Commentator Cornald Maas relativeert de ophef: “Smaken verschillen nu eenmaal. Goed, hierover zijn we het dan eens, maar toch.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die onnozele gezichten-beschilderings-beïnvloedster schijnt een 12,5 miljoen beïnvloede volgers te hebben.
Dat zal een lieve duit hebben gekost om dat geweldig aantal namen in te kopen.

gravatar

Ach Jantje Smit. Who cares?

Wat wel goed nieuws is dat Eden Alene -vertegenwoordiger van Israël- met het nummer ‘Set Me Free’ door is.

In de titel ‘Set Me Free’ is een verborgen message. Het gaat over de zionistische strijd van onze joodse vrienden.

Sjalom Israël! 🥰🥰

Corrie, jouw vaste prik voor Betrouwbaar Comment.

Reageer
gravatar

Dat ongebegrip valt wel mee hoor. Ons publiek bestaat uit een heel brede doelgroep van ernstig verstandelijk beperkte tot zwakbegaafde mensen. Mensen die op Koningsdag met een vlaggetje staan te zwaaien. Die kwijlend uit hun dak gaan op tijdens TROS Muziekfeest op het plein. Die met open mond kijken naar Hans Klok, oprecht geïnteresseerd zijn in de familie Meiland en bij wie SBS6 gewoon op 1 is geprogrammeerd.
Dit is kortom niet het meest kritische deel van de natie.

Reageer
gravatar

Dank je wel voor jouw buitengewoon negatieve reactie, die waarschijnlijk geheel uit jouw vuile duim is gezogen. (Je handen voortaan beter wassen.)

De Speld is echter vooral bedoeld als orgaan voor voetballiefhebbers. Dus ik vermoed dat het hier gaat over Jan Smit (38), de voormalige profvoetballer van FC Volendam.