Studio Speld

Studio Speld

Sinds Ferdinand niet meer dagelijks brood eet en coke snuift is zijn anxiety afgenomen

‘Die koolhydraten zijn killing’

Het roer moest om. Daarom besloot Ferdinand een maand geleden cold turkey te stoppen met brood eten en cocaïne snuiven. Sindsdien is zijn anxiety flink afgenomen en voelt hij zich beter dan ooit. “Die koolhydraten zijn killing”, zegt hij er zelf over.

“Dat was altijd zo’n momentje tussen de middag, even langs de bakker en de dealer”, legt Ferdinand uit. “Ik mis het soms wel eens hoor, maar onderzoek na onderzoek laat zien dat tarwe en cocaïne niet zo goed zijn voor je mentale gezondheid. Ik merk dat ik meer energie heb sinds ik met beiden gestopt ben.”

Ferdinand bespaart bovendien een hoop geld sinds hij geen brood en coke meer gebruikt. “Bij een goede bakker ben je al gauw 53,50 kwijt voor een goed brood en een paar lijntjes. Of tenminste, wat is de straatwaarde van zo’n brood tegenwoordig? Ik weet het niet meer, kun je nagaan.”

Het is niet altijd makkelijk, maar Ferdinand is niet van plan om op te geven. “Als tijdens de lunch op kantoor een zak met witte bolletjes en een creditcard rondgaat, heb ik het soms wel lastig, maar stoppen is stoppen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *