Studio Speld / Naydiënne Bonifacio  & Shutterstock

Studio Speld / Naydiënne Bonifacio & Shutterstock

Amsterdam introduceert eerste golfslaggracht

‘Aqua Mundo in de binnenstad’

Amsterdam krijgt in 2024 de allereerste golfslaggracht ter wereld. Dat is vandaag bekendgemaakt. In een deel van de Prinsengracht kunnen bezoekers zich mogelijk al in mei volgend jaar als in een woeste zee wanen.

Burgemeester Halsema zegt buitengewoon trots te zijn op dit ‘prachtige stukje innovatie’, en dat midden in de stad: “Het wordt een soort Aqua Mundo in de binnenstad. Voor iedereen bereikbaar, en zo is er ook altijd voor kinderen wat te doen. Wat is er nu leuker om middagen lang met je vriendjes en vriendinnetjes mee te deinen op de golven?”

De eerste kritieken zijn gemengd. Veel Amsterdammers kunnen het initiatief waarderen, maar zijn bang dat het alleen maar meer toerisme in de hand werkt, anderen vinden het gewoonweg ‘buitengewoon goor’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als Amsterdam echt de eerste wil zijn mogen ze wel.op gaan schieten, in Rotterdam is iets dergelijks al in een ver gevorderd stadium van aanleg.

Reageer
gravatar

Zo absurd dit !!! Totaal tegennatuurlijk en idioot.ens3n moeten met de meest idiote zaken worden vermaakt en afgeleid .
Dit kost weer exstra energie en wat vinden de vissen en vogels ervan ? Ik voorspel nu al dat daar mensen gaan verdrinken . Geef liever meer geld uit aan zwem trappen zodat al die plassende / dronken mensen niet in het water hoeven dood te gaan als ze er invallen.
Het water ronden in Amsterdam is geen grapje . Er verdrinken elk jaar een paar leuke mooie mensen. Doe eens normaal zou ik zeggen gemeente Amsterdam en burgemeester Halsema van Groen? Links……

Reageer