NOS

NOS

Opgestapte advocaten geven Taghi tip om tijdens proces ‘niet vergeten te genieten’

Het lijkt er sterk op dat Ridouan Taghi zonder bijstand de uitspraak in het Marengo-proces tegemoet gaat. Zijn advocaten hebben onlangs de verdediging neergelegd en de hoofdverdachte liet weten een nieuwe pleitbezorger niet te accepteren. Wel zijn de opgestapte advocaten nog beschikbaar om hem “van raad en advies te dienen.” Hun laatste advies aan Taghi was om vooral niet vergeten te genieten.

Michael Ruperti, één van de drie advocaten uit het voormalige verdedigingsteam, adviseert Taghi om een moment stil te staan bij wat hij allemaal heeft bereikt. “In alle hectiek kun je eraan voorbijgaan, maar je staat wel gewoon even terecht in één van de grootste strafzaken die Nederland ooit gezien heeft. Hoe gaaf is dat? Dit is gewoon de Champions League van de Nederlandse rechtspraak, knul!”

Ook de andere opgestapte advocaten benadrukken het belang van een moment van bezinning. “Als je straks de zaal betreedt, haal dan diep adem en kijk goed om je heen. De meeste mensen zien alleen het succes, maar jij weet als enige welke offers je hebt gebracht om te kunnen acteren op dit niveau. Doe dan gerust even je ogen dicht en zeg hardop tegen jezelf: ‘dit heb jíj allemaal voor elkaar gebokst, jij ongelofelijke kanjer’. Het is niet gek als je daar vervolgens een traantje bij laat. Geniet, Ridouan. Geniet van het moment.”

De Speld presenteert het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord door Wopke Hoekstra, het beste van De Speld Sport en De Pin, een polarisatiespecial en een extreem polariserende middenpagina. Bestel ‘m hier!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *