insta_photos / Shutterstock

insta_photos / Shutterstock

Freelancejournalist bij DPG schrijft snel matig betaald stukje over miljardenovername DPG

Toen freelancejournalist Maartje (36) het nieuws binnen zag komen dat DPG RTL wil gaan overnemen voor meer dan 1 miljard euro, hoefde ze niet lang na te denken. Ze schreef meteen een veel te slecht betaald artikel over het nieuws.

“Een bedrijf dat niet in staat is om mij fatsoenlijk te betalen, dat een bod gaat uitbrengen op RTL van meer dan 1 miljard, ja daar moést ik gewoon iets mee. Als journalist wil je dan meteen weten: hoe háál je het in je hoofd? Echt hele interessante materie.”

Maartje rekent voor: “Voor dit stukje krijg ik iets meer dan dertig euro, en daar moet dan nog van alles af. En presentatoren van het zoveelste quizprogramma op RTL krijgen straks natuurlijk veel meer. Ik voelde dus meteen superveel motivatie om hier voor een hongerloontje iets mee te doen.”

Maartje zegt heel erg uit te kijken naar de kruisbestuiving tussen DPG en RTL. “Het is altijd mijn droom geweest om voor dezelfde baas te werken als presentatoren die veel minder hard werken maar wel tonnen verdienen. Ik kan denk ik nog heel veel van hen leren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *