Speld

Speld

Grensoverschrijdend gedrag van DPG-directeur niet gemeld in kranten: ‘Nieuws is uitzondering op de regel’

Het grensoverschrijdende gedrag en het daarop volgende ontslag van DPG Media-directeur Jaak Smeets in 2016, werd niet gemeld door de grote kranten die onder DPG Media vielen. De voormalig hoofdredacteuren leggen uit waarom: ‘Nieuws is de uitzondering op de regel.’

“Zaken die overal al jaren spelen zijn geen nieuws”, zegt voormalig hoofdredacteur van de Volkskrant Philippe Remarque. “Een aanslag, dát is nieuws, een ingrijpende plotselinge gebeurtenis. Een baas die zich aan de lopende band opdringt aan vrouwelijke medewerkers niet. Dat gaat al jaren zo.”

Ook voormalig AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis legt uit waarom het wangedrag van de oud-directeur-uitgever nooit in de krant is verschenen. “Nieuws is dat wat afwijkt, niet de norm. Het was meer iets geweest voor de Correspondent.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *