baranq / Shutterstock & WikiCommons / Campina

baranq / Shutterstock & WikiCommons / Campina

Hypocriet: Werknemer FrieslandCampina blijkt na ontslag helemaal niet zo’n passie voor zuivel te hebben

De werkelijkheid kan weer eens verdomde lelijk in elkaar zitten: werknemer Bertrand van FrieslandCampina blijkt helemaal niet zo’n passie voor zuivel te hebben als hij jarenlang in zijn LinkedIn-posts beweerde. Dit kwam aan het licht na zijn ontslag bij FrieslandCampina.

“Heb ik me jarenlang de blubber gewerkt voor die kloteboeren met hun klotecoöperatie, vlieg ik eruit omdat de organisatie ‘competitief’ en ‘gezond’ moet blijven?“, foetert Bertrand online nu duidelijk is dat hij er met 900 anderen uitvliegt. “Koemelk is goor en weeïg en het idee dat het echt gezond is voor kinderen is een mythe die met honderden miljoenen aan boerengeld en subsidies tot stand is gebracht. Niks duurzaams aan bovendien, de planeet gaat er aan onderdoor. Ik spuug op FrieslandCampina.”

Voor velen in Bertrands omgeving valt het rauw op hun dak. “Ik dacht juist dat Bertrand hart had voor missie van FrieslandCampina”, zegt zijn manager, die nog denkt de ontslagronde te hebben overleefd. “Onze purpose was jarenlang zijn purpose: op duurzame wijze veilig melk produceren, met passie, liefde en vakmanschap – het leek Bertrands lust en leven. Nu blijkt het wel mee te vallen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *