Studio Speld

Studio Speld

Deurwaarder verwacht veel succes wanneer hij vanavond aanklopt

Deurwaarder Wilco weet als geen ander hoe lastig het is om een voet tussen de deur te krijgen. Echter verwacht hij veel succes wanneer hij vanavond aanklopt, dus gaat hij op pad.

“Pakjesavond is voor mij het cadeautje”, zegt Wilco terwijl hij zijn handschoenen aantrekt. “Het leven is geen kinderfeest, je moet verdomme gewoon betalen.” Wilco’s voorgevoel klopt. De ene na de andere deur, die normaal gesproken potdicht blijft, wordt opengetrokken. “En dan die koppies hè, onvergetelijk.”

Na vijf keer trefzeker aankloppen begint hij er echt plezier in te krijgen. Bij de zesde deur komt Wilco zelfs uit een jutezak gesprongen. “Wat vliegt zo’n avond voorbij hè? Ik heb veel schuldeisers heel blij gemaakt vanavond.”

De deurwaarder is ook te gast in deze podcast:


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Sint zat eens te denken, wat hij Wilco zou schenken.
Wilco zat zonder manieren, het feest te verstieren.
Om hem een les te leren, wordt het een roe voor ene kere.

Reageer
gravatar

Dat stiekeme gedoe deed smiecht Wilco natuurlijk vanmiddag tussen vier en zes uur, toen ik met mijn schimmel naar de paardenmarkt was om een mogelijke koper te zoeken, want vanaf morgenochtend heb ik het trouwe beest niet meer nodig. November volgend jaar een nieuw paard kopen inclusief wit laten verven is een stuk goedkoper.

Reageer
gravatar

O ja, vanavond tussen acht en tien uur sta ik in de rij bij de Spaanse ambassade, want als Turkse bisschop moet ik elke vijf jaar mijn verblijfsvergunning verlengen, anders mag ik morgen Spanje niet meer in.