Jeroen Meuwsen Fotografie /  Robert Hoetink / Shutterstock

Jeroen Meuwsen Fotografie / Robert Hoetink / Shutterstock

Maar even los van die Grondwet: wat staat een samenwerking tussen NSC en PVV in de weg?

Pieter Omtzigt heeft aangegeven dat NSC op dit moment niet wil onderhandelen met de PVV, omdat het verkiezingsprogramma van die partij standpunten bevat die in strijd zijn met de Grondwet. Maar, even los van die Grondwet: wat staat een samenwerking tussen NSC en PVV nog in de weg? Volgens politiek duider Dina van Xavelen is een akkoord aanstaande.

“Eigenlijk is het opvallend hoe soepel die hele formatie gaat. Normaal gesproken zie je dat een partij allemaal ingewikkelde eisen heeft, nu gaat het eigenlijk vooral om de Grondwet”, zegt Van Xavelen. “Artikel 1, artikel 2, artikel 6, ik noem maar wat hè. In die richting moet je het denk ik een beetje zoeken. Dat lijkt mij niet onoverkomelijk.”

Van Xavelen legt uit dat de formatie van Kabinet-Rutte II bijvoorbeeld een stuk ingewikkelder was. “Toen ging het om de inkomensafhankelijke zorgpremie, daar heeft het toen flink geknetterd tussen de partijen. Je had de huurbescherming, de AOW-leeftijd en als klap op de vuurpijl nog een absolute politieke bom: de assurantiebelasting. Nu heb je zo’n lijstje moeilijke onderwerpen niet, eigenlijk alleen de Grondwet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Volgens mij staat er nergens in de grondwet dat vrouwen achter het aanrecht horen (liefst met hun benen wijd). Dus die grondwet is inderdaad niet echt van belang.
Wij gedogen Geert voluit. Maar we gaan uiteraard niet regeren, want dan kunnen we onze ranzige one-liners niet meer vrijuit op Twitter (na-terug X) plaatsen. We zijn gekke Henkie niet.

Reageer
gravatar

Thierry, eindelijk eens een constructieve mail. Dat werd weer eens tijd.
De grondwet moest er hier al lang geleden aan geloven tijdens de wekelijkse boekverbrandingen. Die kids hier op onze forumscholen hebben daar wel schik in.

gravatar

Ground Law? Let me not laugh. Always act against the Groud Law!! There will be always somebody who will sue you. Great free publicity!!! See you in courtroom, motherfuckers!