Studio Speld

Studio Speld

Phylicia maakt spreadsheet aan voor de babystatus van haar vriendinnengroep

Het is een helse klus voor de 32-jarige Phylicia om van al haar vriendinnen bij te houden hoeveel kinderen ze hebben. Om wat overzicht in de chaos te creëren heeft ze een spreadsheet gemaakt waarin ze de babystatus van haar vriendinnen kan bijhouden.

“Het was gewoon niet meer te overzien”, legt de Utrechtse uit. “Dan was die weer zwanger, dan kreeg die weer een kind, de hele logeerkamer puilt uit van de geboortekaartjes inmiddels. Op een gegeven moment wist ik bijvoorbeeld ergens wel dat Vanita bewust alleenstaand moeder wilde worden, maar of dat al was gelukt? Geen idee.”

Dus heeft ze nu alles op een rijtje gezet. “Ik heb het opgedeeld in drie categorieën: aan het proberen, zwanger, en geboren. Dan weet je precies waar ze staan. Voor ieder geboren kind zet ik dan ook naam en geboortedatum erachter. En zo heb ik voor alle vriendinnengroepen een tabblad, voor de meiden die ik ken van de studie in Leiden, de girls van de volleybal, en een tabblad overigen voor iedereen die daar niet onder valt.”

Nu ze haar spreadsheet heeft, is het een stuk overzichtelijker allemaal. “Het is heel handig, zeker ook voor als ik naar een verjaardag ga, dan weet ik precies welk gesprek ik met wie moet aanknopen en sta ik niet voor lul als ik de naam of namen van die kinderen niet meer weet.” 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *