Shutterstock / ImYanis

Shutterstock / ImYanis

Lijsttrekker wil veiligheid voor vrouwen op straat verbeteren door aan te dringen op ‘appje sturen als je thuis bent’

Het verbeteren van de veiligheid van vrouwen op straat staat hoog op de prioriteitenlijst voor de lijsttrekker van een politieke partij. “Dit land is toe aan systeemverandering en wij nemen daarin geen halve maatregelen”, aldus de lijsttrekker. Daarom wil zij iedere vrouw erop aandringen een appje te sturen als ze thuis zijn.

Veel vrouwen voelen zich op straat onveilig en al helemaal ‘s nachts. “We lossen dit probleem niet op door het bij het individu neer te leggen”, gaat de lijsttrekker verder. “Nu is het vaak nog zo dat een vriend of vriendin aandringt dat je wat van je moet laten horen als je thuis bent. Maar ik vind dat veiligheid op straat de verantwoordelijkheid van de politiek is. Daarom kunnen ze in de toekomst aan het kabinet een appje sturen, wanneer ze veilig thuis zijn gekomen.”

Laat je tijdens de komende verkiezingen horen en stem voor een politiek systeem dat gendergelijkheid radicaal aanpakt. Bekijk hier Het Gendergelijkheid Stemadvies van WOMEN Inc., want een slimme meid stemt gendergelijkheid!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *