Shutterstock / Diego Cervo

Shutterstock / Diego Cervo

Tara kan niet tegen prikkels en daarom heeft ze een megasaaie vriend

De 29-jarige Tara heeft moeite om met veel prikkels om te gaan. Daar heeft ze haar leven op ingericht én haar vriend op uitgezocht: “Paul is echt dodelijk, tergend, megasaai. Zijn hele wezen straalt niets anders uit dan degelijkheid. Fantastisch, daar laad ik helemaal van op.”

Tijdens het daten kwam Tara er al snel achter dat ze niets moest hebben van mannen met grote, sterke verhalen. “Of eigenlijk; met überhaupt verhalen. Dat is veel te veel voor iemand zoals ik die niet tegen prikkels kan.” Ze zucht vermoeid. “Ik ben een keer op een date geweest met een gast die zichzelf ‘avontuurlijk’ noemde. Toen heb ik de rest van de week in een donkere geïsoleerde kamer moeten liggen.”

Tara’s vriend is vloerenlegger van beroep. “Soms lig ik na een slopende dag helemaal uitgeteld en overprikkeld op de bank en komt Paul thuis”, vertelt Tara. “Dan is het heerlijk om m’n ogen te sluiten en te luisteren naar zijn monotone stemgeluid, waarin hij iets oplepelt over het verschil tussen kliklaminaat en plaklaminaat.”

“Het leven zit vol met prikkels en dan is het wel zo fijn als je thuis onderprikkeld wordt. Als ik een heel weekend met Paul geweest ben, vraag ik me soms wel af of ik niet tegen een bore out aan zit. Maar als ik dan weer één seconde op Instagram heb gezeten en overspoeld ben door stories en advertenties, dan voel ik weer helemaal vlinders als Paul na het tandenpoetsen voorstelt om gelijk te gaan slapen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *