motorsports Photographer / Shutterstock

motorsports Photographer / Shutterstock

Kloof tussen rijkste mens en een na rijkste mens van Nederland blijkt opnieuw fors

Gaat dit de goeie kant op? De rijkste mens van Nederland, Charlene de Cavalho-Heineken, heeft ruim twee keer zoveel vermogen als de een na rijkste persoon, Ralph Sonnenberg. Met 12,6 miljard vermogen voor De Cavalho-Heineken (geschat door Quote voor de Quote 500), is er een gigantische kloof met de nummer twee, die slechts 6,2 miljard heeft. “Een enorme armoedeval”, zegt Quote-woordvoerder Pierko Snoert tot Westerbaak. “We zien dat van het totale vermogen van de rijkste twee Nederlanders ruim 67 procent in handen is van de top 50 procent van die groep. Dus twee derde van de welvaart is in handen van slechts de helft van de mensen.”

Hoe deze kloof kan worden gedicht is nog niet helemaal duidelijk. “Geluk bij een ongeluk is dat de kloof al iets kleiner is geworden: vorig jaar werd het vermogen van De Cavalho-Heineken nog op 12,8 miljard geschat, en dat van Sonnenberg op 6,2 miljard. Als die trend doorzet, leven we straks als vanzelf in een samenleving waarin de welvaart tenminste eerlijk is verdeeld.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *