Shutterstock / Anton Havelaar

Shutterstock / Anton Havelaar

Kloof tussen regio, platteland, provincie en streek steeds groter

Streekvervoer heeft bekend gemaakt vanaf maandag landelijk te gaan staken. Volgens heemkundige Bert Bokhoven is dit één van de signalen van de groeiende kloof tussen regio, streek, platteland en provincie.

“Op het platteland merken ze nu eigenlijk niks van de onvrede die in de streek heerst”, zegt Bokhoven. “Ook in de regio en provincie blijft het naar verwachting rustig. Maar in de streek, daar rommelt het.”

Een heel heldere verklaring voor de verschillen tussen regio, platteland, provincie en streek heeft Bokhoven nog niet, maar dat de onrust er is, moge duidelijk zijn. Een inwoner uit de provincie is in ieder geval opgelucht dat openbaar vervoer hier niet staakt: “Wat happens in de streek, stays in de streek zal ik maar zeggen, haha.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *