Shutterstock / Elena_Nik

Shutterstock / Elena_Nik

Halloween: wie ga jij ghosten?

Het is alweer bijna Halloween, de tijd van het jaar om mensen de stuipen op het lijf te jagen. Een goede manier om dat te doen is om plotseling uit iemands leven te verdwijnen, in de volksmond ook wel ghosting genoemd.

"Ieder jaar op 31 oktober probeer ik zoveel mogelijk mensen te ghosten", zegt Ilse (28) uit Rotterdam, een vroege adept van de traditie. “In plaats van ‘trick or treat’ zeg ik gewoon helemaal niks. Het beste is een doodse stilte. Hoe langer mensen angstig achterblijven, hoe beter. Lekker griezelen!”

En Ilse is niet de enige fan: de ghostingtraditie, die uit de VS is komen overwaaien, won het afgelopen decennium steeds meer terrein in Nederland en andere West-Europese landen. Dus: wie ghost jij deze Halloween?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *