Shutterstock / Flickr: Powhusku / Studio Speld

Shutterstock / Flickr: Powhusku / Studio Speld

Geen respect voor Nederlandse tradities: Black Friday-aanbiedingen al vóór Halloween in de winkel

Nederlanders zijn erg gehecht aan hun feesttradities. Veel mensen zien dan ook met lede ogen aan als oer-Nederlandse gebruiken niet gerespecteerd worden. Een winkel in Beetsterzwaag haalde zich dan ook de woede van Twitteraars op de hals doordat ze al Black Friday-aanbiedingen in de winkel hadden liggen voordat Halloween voorbij was.

“Mijn oma zei altijd: pas nadat je alle trick-or-treat-versnaperingen hebt verorberd, pas dan is het tijd voor waanzinnige kortingen,” zegt Jelle Grijpstra (42). “En haar ouders deden dat ook al zo. Moeten we nou aan de tradities morrelen, alleen maar omdat we onze Black Friday-aankopen tegenwoordig halen bij Amazon in plaats van bij de kruidenier?”

De oud-Hollandse najaarstradities zijn niet de enige die onder vuur liggen. Eerder dit jaar ontstond een relletje toen Hema de piñata’s voor cinco de mayo al in de winkel had liggen terwijl Saint Patrick nog in het land was.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Black Friday-aanbiedingen al vóór Halloween

Hier klopt geen reet van!
– Black Friday = winteruitverkoop
– Halloween = de avond voor Allerheiligen (de avond van 31 oktober)

Trick-or-treat = haal een truc uit of trakteer (Amerikaanse betekenis: Geef mij snoepjes of het kost je jouw hachje.)

Reageer
gravatar

Thanksgiving is de Amerikaans-Canadese dankdag voor de goede gaven van de christelijke god. Daar geloof ik dus niks van!

Eind december bedank ik wel de Kerstman, tenminste als Hij voor mij ten minste het allernieuwste mobieltje van Apple onder de kerstboom heeft gelegd.