Shutterstock / robert coolen

Shutterstock / robert coolen

Commentsectie Cestmocro officieel aangemerkt als veiligheidsrisicogebied

De commentsectie van Instagram-pagina Cestmocro, het nieuwskanaal voor jongeren met 1 miljoen volgers, is door de Rijksoverheid officieel aangemerkt als veiligheidsrisicogebied. De regering raadt gebruikers van sociale media af om naar het gebied te scrollen.

Bezoekers die toch een kijkje willen nemen zullen bij aankomst preventief worden gefouilleerd om te checken of ze geen drogredenen op zak hebben. Ook worden bezoekers gescand op complottheorieën. Een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid laat weten dat mensen die een genuanceerde reactie willen plaatsen een verhoogd risico lopen op antisemitisme en doodsbedreigingen.

@Yous.072, vaste bezoeker van de commentsectie, vindt het erg overdreven allemaal: “Typisch weer die zionisten, ze proberen ons de mond te snoeren. In de mainstream media is nauwelijks ruimte voor jodenhaat, bij Cestmocro is dat geluid gelukkig wel te horen, en ook nog eens vanuit verschillende invalshoeken.”

De beheerders van Cestmocro zijn niet bereikbaar voor commentaar. Ze hebben de veiligheidswaarschuwing verwijderd.

​​


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *