plavi011 / Shutterstock & Lisanne Vegt / Studio Speld

plavi011 / Shutterstock & Lisanne Vegt / Studio Speld

Amerikanen richten lasers op Poetin en Xi om onderhandelingen te frustreren

De Russische president Poetin is deze week op bezoek in China voor onderhandelingen met Xi Jinping. Poetin wil gas exporteren en mogelijk wapens voor de oorlog in Oekraïne. Vanaf het begin werd de ontmoeting echter ruw verstoord door lasers die op de leiders schenen.

De wijzende vinger ging al snel richting de Amerikanen. Het Pentagon zegt in een verklaring dat het legitieme tactiek is om vijandige staten te frustreren. Xi Jinping: “Het is heel moeilijk om je focus te houden bij het onderhandelen als er voortdurend priemend groen licht in je ogen schijnt. Zo kleinzielig om op afstand met zo’n lasertje te klooien. Zo gaan we niet om met elkaar bij internationale betrekkingen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *