Alexandros Michailidis / Shutterstock

Alexandros Michailidis / Shutterstock

EU: ‘Israël heeft kleine lettertjes over oorlogsmisdaden niet gelezen bij onze verklaring van onvoorwaardelijke steun’

De Europese Commissie heeft geschokt gereageerd op de ontstane humanitaire crisis in Gaza. Na het afsluiten van water en elektriciteit zijn nu meer dan een miljoen Palestijnen op de vlucht naar het zuiden van Gaza, na bedreigingen van Israël. “Wij hebben onvoorwaardelijke steun gegeven, waarin bij het sterretje links onderin duidelijk stond ‘pleeg niet al te veel oorlogsmisdaden’.’’

Eurocommissaris Ursala von der Leyen: “Het is onvoorstelbaar dat de Israëlische regering dat niet zou hebben meegekregen. We hebben hardop gezegd dat we volledige steun geven en toen iets gemompeld over internationaal recht. “Onbegrijpelijk dat hier geen gehoor aan is gegeven door Netanyahu.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vind het schokkend om te zien hoe antisemitisch de speld is. Insinueren dat er oorlog is, walgelijk! Dit is een contra-terroristisch conflict in een moslim enclave op Israelisch grondgebied. Iemand nog een glaasje wijn?

Reageer