NOS

NOS

Dehumanitaire hulp aan Gaza komt op gang

Bijna week na de gebeurtenissen nabij Gaza komt de dehumanitaire hulp aan het gebeid goed op gang. Nadat de burgerbevolking eerst afgesloten werd van water en elektriciteit, worden ze al vanaf vandaag uit hun woningen verdreven.

“Met name het buurland Israël draagt enorm veel bij om humanitaire catastrofe in Gaza nog groter te maken”, zegt Petro Saldavino van de Verenigde Naties ,“Maar daarbij worden ze uitstekend geholpen door de lokale machthebbers van Hamas. Het is echt een team-effort om zoveel mogelijk burgerleed te veroorzaken.”

“Ook de internationale gemeenschap onder leiding van de Verenigde Staten draagt een steentje bij door hulppakketten vol onverschilligheid naar de burgers van Gaza te sturen”, zegt Saldavino. “Het is echt hartverwarmend om te zien hoe de zelfbenoemde hoeders van het internationaal recht collectief de schouders ophalen over het lot van de mensen daar.”

Volgens Johan Metterling, directeur van Human Rights Dewatch, moeten we ook niet vergeten er Britse en Amerikaanse marine schepen op weg zijn naar het gebied. “Ze zullen de dehumanitaire hulp waar mogelijk ondersteunen, bijvoorbeeld met luchtsteun. En verder leveren ze natuurlijk munitie.”

Metterling prijst ook het andere buurland Egypte voor het opzetten van een dehumanitaire corridor. “Echt niemand kan erdoor. De mensen in Gaza zitten als ratten in de val. En dan moeten de grondtroepen van het Israëlische leger hen nog bereiken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *