Debat Direct / tweedekamer.nl

Debat Direct / tweedekamer.nl

PVV’er Dennis Ram heeft 21.000 vermiste kinderen in Gaza zelf gewoon gezien

In de Gazastrook worden ongeveer 21.000 kinderen vermist. Dat meldt hulporganisatie Save the Children. PVV-Kamerlid Dennis Ram is het hier niet mee eens. Hij heeft de 21.000 kinderen zelf gewoon gezien.

''Kijk, kijk, daar links'', zegt Ram terwijl hij naar het scherm van zijn laptop wijst. Hij bekijkt een video van een niet-geverifieerd account op X. ''Het is nu net gebombardeerd, maar bij dat huisje met dat golfplaten dak stonden er zojuist een heleboel. Duizenden misschien wel.''

Het PVV-Kamerlid is verbolgen over de ‘kwalijke framing’ dat er tienduizenden kinderen in Gaza vermist zouden zijn. ''Ik baseer me gewoon op feiten en op wetenschappelijke experts. Ik lees bijvoorbeeld regelmatig de persberichten van de IDF. Zij zeggen dat het allemaal wel meevalt.''

Bovendien heeft Ram op Facebook meerdere afbeeldingen van ‘zogenaamd vermiste’ kinderen in Gaza gezien. ''Tel daar de vele zielige kinderen op de foto’s van de leugenachtige media bij op en je hebt ze volgens mij wel allemaal. Het is een erkende strategie van Hamas om dit soort beelden te verspreiden om onze perceptie van het conflict te beïnvloeden. Daar moet je niet intrappen, het is zeer belangrijk dat je altijd zorgvuldig de bron van het nieuws checkt. Het is zeer kwalijk dat een hulporganisatie als Save the Children, die ik echt hoog heb zitten, zich zo makkelijk laat inpalmen.''

Mochten er toch kinderen zoek zijn, is dat helemaal niet zo verwonderlijk, stelt Ram. ''Kinderen verdwalen nu eenmaal weleens tijdens het spelen. Of ze blijven een keer bij een vriendje eten. In die regionen hebben ze een overvloed aan heerlijk voedsel, dus ik begrijp wel dat je dan ergens wat langer blijft hangen.''


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *