Shutterstock / Anas-Mohammed & Jeroen Meuwsen Fotografie

Shutterstock / Anas-Mohammed & Jeroen Meuwsen Fotografie

Kabinet organiseert 2 jaar stilte over oorlogsmisdaden in Gaza

Het kabinet heeft besloten om twee jaar stilte te organiseren vanwege de oorlogsmisdaden in Gaza. “Onze Nationale Dodenherdenking heeft ons opnieuw doen beseffen dat er momenteel conflicten zijn in de wereld die ook stilte verdienen”, aldus demissionair premier Mark Rutte.

Het besluit werd op een opvallend moment genomen, net nu de formatie van het potentiële nieuwe kabinet de zogenoemde finaleweek in gaat. Bronnen in Den Haag melden dat in het akkoord op hoofdlijnen van de formatiepartners wordt gesproken van een stilte van maar liefst 5 jaar.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *