Shutterstock / Nikky de Graaf

Shutterstock / Nikky de Graaf

Slecht nieuws: volgens het KNMI kan Nederland een klimaatcatastrofe nog voorkomen als we vooruitziend handelen

Het KNMI heeft dit weekend nieuwe klimaatscenario’s gepresenteerd, en die schilderen een gitzwart scenario. “Nederland kan het ergste voorkomen, maar dan moeten we wel snel maatregelen nemen”, zo staat in het rapport.

“Een toename van de gemiddelde temperatuur van 2 graden is niet per se catastrofaal voor Nederland”, meldt het rapport. “We zullen een aantal pijnlijke keuzes moeten maken over wonen in laaggelegen gebieden en hittebestendige stedenbouw. We weten echter wat ons te wachten staat en als we vooruitziend handelen kunnen we de meeste ellende nog makkelijk voorkomen. Dat ziet er dus niet goed uit voor Nederland. Jammer maar helaas.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *