Shutterstock / zefart

Shutterstock / zefart

BIJ1 rekent erop dat Hamas op zijn beurt transgenderrechten steunt

Als een van de weinige politieke partijen in Nederland heeft BIJ1 de terreuraanval van Hamas op Israël niet veroordeeld. Lijsttrekker Edson Olf sprak in een reactie alleen over 'kolonisatie' en 'apartheid' door Israël. Hij rekent erop dat Hamas op zijn beurt steun zal uitspreken voor transgenderrechten.

"BIJ1 staat voor inclusiviteit", zegt Olf. "Dat betekent dat wij slogans gebruiken die staan voor de volledige uitroeiing van Israël, maar ook dat wij opkomen voor de rechten van queer en trans mensen. Ik ga ervan uit dat Hamas onze steun waardeert en onze kant kiest bij die andere strijd."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *