SBS / GoedNieuws vandaag

SBS / GoedNieuws vandaag

GoedNieuws Vandaag naar Gaza op zoek naar de positieve kant van het verhaal

Het nieuwe SBS-programma GoedNieuws Vandaag is van plan om een correspondent naar de Gazastrook te sturen voor een uitgebreide reportage over de opnieuw opgelaaide oorlog tussen Israël en Hamas. Deze correspondent zal tussen al het bloedige geweld, de vreselijke verwoestingen en de volkomen uitzichtloze situatie op zoek gaan naar de positieve kant van het verhaal.

“Zo’n conflict heeft altijd twee kanten”, laat zendermanager René Oosterman weten. “Aan de ene kant natuurlijk de verschrikkelijke kant waarin onschuldige burgers aan beide zijden van de grens te maken hebben met bruut geweld vanuit een terroristische organisatie die enkel uit is op het zaaien van dood en verderf, een regering die een heel volk onderdrukt en vergelding op vergelding stapelt, afschuwelijke barbaarse moordpartijen waar beelden van rondgaan, ontvoeringen, miljoenen mensen die geen kant op kunnen en zonder eten, schoon drinkwater en elektriciteit moeten proberen de bommen te ontwijken, maar aan de andere kant ook de positieve kant. En daar zijn we nu juist naar op zoek.”

Oosterman vervolgt: “Als je naar de nieuwsuitzendingen van afgelopen weekend kijkt, of als je de kranten openslaat, of op social media kijkt; er is zo ontzettend veel leed daar in Israël en de Palestijnse gebieden. Dat is er natuurlijk al jaren, maar door de escalatie van afgelopen weekend lijkt de hoop op vrede of überhaupt iets wat op een oplossing lijkt nog veel verder weg dan ooit. De angst, onzekerheid en wanhoop die de mensen daar moeten voelen is gigantisch. Wij denken dan: er moet toch iets zijn waar je die mensen een kleine glimlach mee op het gezicht kunt toveren? Wat die positieve noot precies is? Dat zie je natuurlijk in GoedNieuws Vandaag!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *