Shutterstock / Dean Drobot

Shutterstock / Dean Drobot

Dé minimalistische trend onder vrouwen: een kleiner salaris

Het is dé minimalistische trend onder vrouwen: een kleiner salaris. En als je naar de cijfers kijkt, dan liegen ze niet. Terwijl de salarissen landelijk de afgelopen 2 jaar flink zijn gestegen, profiteren vrouwen daar gemiddeld nauwelijks van. Het fenomeen is zelfs zo wijdverspreid, dat er gesproken kan worden van een hype.

“Minimalisme gaat over de essentie, over het overtollige verwijderen uit je leven”, zegt Marloes die 10% minder verdient dan haar mannelijke collega’s. “Ik vraag me bij salarisonderhandelingen dus af: ‘hoeveel heb ik nodig om net rond te komen?’ Heel fijn dat mijn baas me hierin stimuleert. Ook een minimalist denk ik.”

Veel vrouwen maken de keuze voor minder loon in het kader van duurzamer leven. “We leven in een consumptiemaatschappij waarin meer kopen wordt gestimuleerd, maar het is juist zaak minder te gaan kopen”, zegt Marloes. “Met een kleiner inkomen geef je die keuze eigenlijk uit handen. Super!”

Mannen lijkt het nog niet zo te zijn opgevallen dat een klein salaris hip is. Zij zijn alleen maar meer gaan verdienen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *