Shutterstock / Krakenimages.com

Shutterstock / Krakenimages.com

Mannen: ‘door meer te verdienen dan vrouwen voor zelfde baan motiveren we ze om wat harder te werken’

Mannen verdienen gemiddeld 7,4 procent meer dan vrouwen voor hetzelfde werk om ze iets te geven om voor te knokken. Dat stellen mannen in een verklaring als reactie op onderzoek van het Nationaal Salaris Onderzoek naar de groter wordende loonkloof. “Wij willen vrouwen de kans geven hun killer mindset te ontwikkelen”, zegt een van de mannen. “Wij vinden het niet per se leuk om meer te verdienen, maar we doen het om te motiveren, om te coachen, om ook vrouwen te helpen op die grindset te komen, weetjewel?”

De mannen vinden het belangrijk vrouwen op deze manier ‘mee te nemen op hun journey’, omdat ze daar op de lange termijn het meeste aan hebben. “Wij mannen zeggen altijd: geef een vrouw een loonsverhoging en ze heeft meer loon. Leer een vrouw te knokken voor het verkleinen van de loonkloof en ze heeft een leven vol frustratie voor de boeg, maar wel een zich ontwikkelende vechtersmentaliteit. En daar profiteren we op den duur allemaal van.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *