blewulis / Shutterstock

blewulis / Shutterstock

Gaaf: in deze landen kun je de loonkloof tussen mannen en vrouwen bezoeken

‘5 sterren op TripAdvisor’

In steeds meer landen is een loonkloof tussen mannen en vrouwen ontstaan. Een bijzonder verschijnsel en daarom volgens TripAdvisor de moeite waard ze eens te bezoeken.

De grootste kloof in Europa is te vinden in Estland. “Ik heb hem samen met mijn man gezien”, vertelt een Franse loonklooftoerist. “Het is een soort ravijn, echt mega, mega groot. Zeker de moeite waard als je in de buurt bent! We hebben ook die van Nederland bezocht, die is ook prachtig. Van zo'n vlak land verwacht je niet dat er toch zo'n kloof is.” In Tsjechië en Duitsland zijn de kloven net wat kleiner, meer een soort spleet, maar zijn nog wel zo groot dat je er volgens bezoekers mooie vakantiefoto’s van kan maken.

Slechte recensies zijn te lezen over de loonkloven in Roemenië. “Wij dachten een grote kloof te zien, maar zijn zeer teleurgesteld”, schreef vakantieganger Kees. “Alsof ‘ie met de seconde kleiner werd. Ik moest er echt mijn bril voor opzetten.”

Wil jij ook een loonkloof bezoeken? Dan betaal je als vrouw gemiddeld 65 euro en als man 30. Deze prijzen verschillen volgens TripAdvisor per land en daarom raden zij aan je goed in te lezen voor vertrek.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *