Monkey Business Images / Shutterstock

Monkey Business Images / Shutterstock

7 tips om de loonkloof tussen mannen en vrouwen te dichten

Ondanks dat de verschillen kleiner worden, is de loonkloof tussen mannen en vrouwen volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek nog altijd aanzienlijk: vrouwen verdienden in 2021 gemiddeld 3 euro per uur minder dan mannen. Wij hebben zeven tips om de loonkloof te dichten.

1. Mannen minder laten verdienen
De eerste tip ligt wellicht voor de hand: mannen minder laten verdienen. Door mannen gemiddeld 2 of 3 euro minder te laten verdienen per uur, dichten we de loonkloof in een mum van tijd.

2. Mannen minder laten werken
Ook deze tip zal geen verbazing wekken: als mannen steeds minder uren gaan werken tegen hetzelfde uurloon, zal het gemiddelde inkomen van mannen langzaam maar zeker dalen.

3. Mannen vaker zwart laten werken en de inkomsten verbranden op een onbewoond eiland
Het CBS neemt alleen ‘officieel’ werk mee in de statistieken. Door mannen vaker zwart te laten werken in het klusjescircuit of als oppas zal het lijken alsof ze minder verdienen. Om verder geen argwaan te wekken, kunnen we de mannen bovendien aanmoedigen om (een deel van) hun net verdiende geldbriefjes te verbranden op een onbewoond eiland.

4. Mannen bij contractonderhandelingen laten vragen om een loonsverlaging
Laat mannen eens wat vaker vragen om een loonsverlaging in plaats van een loonsverhoging. Alleen zo krijgen we dat gemiddelde salaris van 25,84 euro per uur een stukje omlaag.

5. Meer mannen aannemen en ze minder uren laten werken
Heb jij tien mannen in je bedrijf werken die goed verdienen? Overweeg dan eens om er nóg tien aan te nemen en ze in shifts te laten werken.

6. Slecht verdienende banen interessanter maken voor mannen
Freelance boswachter, Helmond Sport-watcher of grasmaaierconsultant; zomaar wat banen die garant staan voor een laag salaris. Door dit werk interessanter te maken voor mannen, zal het gemiddelde uurloon snel dalen.

7. Vaker commercials voor barbecues uitzenden op RTL7 zodat mannen minder zin hebben om te werken en meer zin hebben om te barbecueën
Wanneer verdienen mannen geld? Als ze werken. En wanneer niet? Als ze barbecueën. Door op RTL7 – mannenzender bij uitstek – vaker commercials voor barbecues uit te zenden zal de lust om wat vaker de grill aan te zwengelen en het kantoor te laten voor wat het is groeien. Deze tip geldt overigens niet voor televisie-chefs.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

8. Maak alle banen genderneutraal.
Dan verdient weliswaar de/het ene mens meer (of minder) dan de/het andere mens, maar dat is dan eerlijk verdeeld over alle mensen. Dan is het een kwestie van geluk of pech en niet of je een piemel dan wel een gleuf hebt

Reageer
gravatar

Het is opvallend dat Michel Doodeman het alleen over wat met mannen moet gebeuren, maar niet de belangrijkste bijdragen die vrouwen zelf kunnen leveren.
BAV’s (Bekende Amerikaanse vrouwen) geven het voorbeeld. Nodig is:

1. Kort rokje of lange jurk met een zeer hoge split
2. Decolleté tot de navel en/of decolleté net boven de tepels
3. Felrode lippenverf, zwarte kunstwimpers getatoeëerde wenkbrauwen
4. Geblondeerd haar
5. Bruine zonnebankhuid
6. Zeer hoge naaldhakken
7. Bij het lopen wiebelen met de kont
8. Gebruik van parfum die mannen lekker vinden ruiken
9. Met de juiste mannen het bed delen
10. Niet ouder worden dan vijfendertig, zo nodig door chirurgische ingrepen
11. Elke dag diëten

Reageer