Shutterstock / patat

Shutterstock / patat

Phileine stuurt demotivatiebrief naar bedrijf waar ze absoluut niet wil werken

Ze weet het 100% zeker: Phileine en Epsilon Consultancy in Baarn zijn geen match. Om duidelijk te maken dat ze geen enkele behoefte heeft om voor het bedrijf te werken, heeft Phileine daarom een demotivatiebrief geschreven. “Ik weet niet of jullie personeel zoeken, maar ik wil jullie met dit schrijven uiteenzetten waarom ik niet geïnteresseerd ben in een eventuele functie”, begint ze de brief.

Phileine doet haar best om het bedrijf ervan te overtuigen dat zij echt de meest ongeschikte persoon is om een eventuele functie bij Epsilon te vervullen. Om haar verhaal kracht bij te zetten heeft ze een lijst met incompetenties bijgevoegd. In het laatste deel van haar brief doet ze een beroep op het begrip van de HR-afdeling:

“Samenvattend kan ik stellen dat mijn kwaliteiten ergens anders liggen. U en ik weten allebei dat het derhalve geen zin zou hebben om mij aan te nemen voor deze functie. Mocht u nog twijfelen aan mijn incompetentie, als bijlage heb ik twee contacten toegevoegd van mensen die met mij gewerkt hebben en bereid zijn om op aanvraag mijn diensten af te raden.

De raakvlakken met uw branche zijn echt minimaal, ik heb geen relevante opleiding of werkervaring in uw sector en van affiniteit is al helemaal geen sprake. Het idee dat ik bij u aan de slag zou mogen bezorgt me braakneigingen. Bovendien heb ik gewoon al ander werk.

Hoogachtend,

Phileine”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Match” (hier stoonkooinglies) betekent: “wedstrijd”. Maar in dit geval stel ik voor “geen match” te vervangen door “passen niet bij elkaar”.

“Incompetentie” kan, maar beter zijn “onbekwaamheid” of “ongeschiktheid”.

“Affiniteit”mag maar duidelijker is “verwantschap” of “aantrekkingskracht”.

Als Epsilon Consultancy een Amerikaans of Engels adviesbedrijf is, was het beter geweest dat Phileine haar onnozele brief in het Engels had geschreven.

Reageer