Shutterstock / fizkes

Shutterstock / fizkes

5 dingen die je tijdens je sollicitatiegesprek kan zeggen om te laten blijken dat je geen kinderwens hebt

Solliciteren is altijd spannend. Helemaal als je als vrouw het gore lef kan hebben om soms kinderen te willen baren. Daar zit je potentiële werkgever niet op te wachten. Daarom zijn hier vijf handige dingen om te zeggen tijdens je sollicitatiegesprek om te laten blijken dat je geen kinderwens hebt.

1. Vraag aan je potentiële toekomstige werkgever of die kinderen heeft en trek een vies gezicht als het antwoord ja is. Zeg iets als: “Heb jij kinderen? Lijkt mij vies en vervelend. Jammer voor jou dat je kinderen hebt. Mij niet gezien, althans, binnen nu en zeven jaar.”
2. Roep keihard: “Wat rammelt daar – niet mijn eierstokken!” Grijp naar je eierstokken en maak een rammelend gebaar. Lach erbij om aan te geven dat je ook een easygoing persoonlijkheid hebt.
3. Laat op een natuurlijke wijze in het gesprek voorvallen dat je een kind nog niet zou aanraken als het aan het verdrinken was.
4. Begin over hobby’s en zeg middenin het gesprek over hobby’s: ‘Huh, zei je baby’s?’ En als mensen dan zeggen: ‘nee, ik had het ook over hobby’s, omdat jij over hobby’s begon’, val je ze in de reden en zeg je luidkeels: “O, laat maar, ik hoef nog geen baby joh.”
5. Roep luid: ‘handen omhoog als je binnen nu en zes jaar een baby wil!’. Houd je armen vervolgens strak langs je lichaam. Lach mensen uit die het wel doen. Zeg: ‘Iieuw, wil jij een baby??’ Knipoog naar de persoon die het sollicitatiegesprek afneemt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *