pmvfoto / Shutterstock

pmvfoto / Shutterstock

Extinction Rebellion wil dat waterkanonnen op de daarvoor aangewezen plekken in de stad gaan spuiten

Klimaatactiegroep Extinction Rebellion (XR) gaat een rechtszaak aanspannen tegen de Nederlandse staat om de inzet van waterkanonnen te verbieden bij demonstraties op de A12. Ze eisen dat de waterkanonnen op de daarvoor aangewezen plekken in de stad gaan spuiten.

“Waterkanonnen zijn een groot goed, maar doe het alsjeblieft ergens anders. Er zijn genoeg plekken in de stad die veel beter geschikt zijn hiervoor en waar je mensen die rustig willen demonstreren niet hindert”, zegt een woordvoerder van XR. “Denk bijvoorbeeld aan het Malieveld. Daar is genoeg plek en krijgt het gras ook meteen wat water.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *