Google maps

Google maps

Ares-dispuutlid wacht mensonterende straf als goedverdienende accountant

Het Amsterdamse dispuut Ares is door studentenvereniging L.A.N.X. geschorst vanwege een uit de hand gelopen ontgroening in Roemenië. Dispuutsleden wachten nu op een mensonterende straf als goedverdienende accountant, advocaat of consultant.

Het dispuut gaf eerstejaarsstudenten opdrachten om punten te halen voor hun ontgroening. Een anoniem lid dat ‘naai een emmer in een steeg’ aan de to do-lijst toevoegde, wacht nu een mensonterende functie in de Raad van Bestuur van een anonieme multinational. “Wat deze jongens hebben gedaan gaat zover, dan passen alleen de zwaarst mogelijke maatregelen”, zegt L.A.N.X.-voorzitter Tom Brink.

Verschillende belangenorganisaties vragen zich nu af of de betrokken leden niet te zwaar worden gestraft. “Je moet ook aan secundaire gevolgen denken. Wie in dit soort functies belandt, wacht niet alleen een goed salaris, maar ook een hoge sociale status. De invloed daarvan moet niet onderschat worden”, aldus de directeur van Amnesty International.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *